9-16 juli 2018: Cursus Creatief schrijven in Emel Pension in Turkije!

Van maandag 9 juli tot maandag 16 juli 2018 organiseren schrijvers Hetty Kleinloog en Nicolette Steggerda de cursus CREATIEF SCHRIJVEN in Emel Pension, Turkije

  

 

 

 

 

 

Hetty Kleinloog (1958) is scenario – en toneelschrijver, tekstdichter, romanschrijver, dramadocent en regisseur
Hetty schrijft vanaf 2000 televisiedrama. Zij werkte mee aan tv-series als SpangaS (NCRV), Tita Tovenaar (AVRO), Goede tijden, slechte tijden (RTL) en Kameleon (KRO/NCRV). Daarnaast schreef ze teksten en libretto’s voor (muziek) theatervoorstellingen. In 2014 is haar jeugdroman Vuurwerk uitgebracht en in juni 2018 zal haar eerste roman voor volwassenen, Volle Bloei verschijnen. Zij is een enthousiasmerende, opbouwende en kundige docent.

Nicolette Steggerda (1959) heeft jarenlang reisprogramma’s voor de televisie geproduceerd en neemt bij deze cursus het organisatorische gedeelte voor haar rekening, bij haar moet je je aanmelden en ze is het aanspreekpunt voor alle zaken die niet direct met de inhoud van de cursus te maken hebben. Daarbij is ze scenarioschrijver voor film en televisie. Ze heeft twee Telefilms geschreven (Wijster en Kom niet aan mijn Kinderen) en was één van de schrijvers van de series Verborgen Gebreken (Net5), Levenslied (NCRV), Meiden van de Herengracht (Net5) en Celblok H (SBS).

De cursus en het programma:
Op de vijf lesdagen behandelt Hetty ambachtelijke onderwerpen als: schrijven met zes zintuigen, tijd- en tijdsverloop, vertelperspectief, dialogen, personageopbouw, en geeft zij praktische schrijfopdrachten.

MAANDAG 9 juli : Aankomstdag. Afhankelijk van ieders geboekte ticket variëren de aankomsttijden. Misschien arriveert de een al op zondag, de ander komt wellicht pas maandag laat op de avond aan. Daarom:

DINSDAG 10 juli : Start cursus. Na het ontbijt kennismaking van 9:00 – 10:00 in de olijfboomgaard van het pension. Daarna wordt van 10.00 – 1300 lesgegeven. Het thema van de dinsdag is: ROMANS EN KORTE VERHALEN. Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen. De middag is vrij te besteden. Dan is Hetty aanwezig voor individueel schrijfconsult (op intekening). Na het diner kunnen de deelnemers facultatief voorlezen en luisteren.

WOENSDAG 11 juli :
We beginnen de dag nog voor het ontbijt met tien minuten free writing.
Van 9:00 – 12:00 wordt er lesgegeven.
Het thema van de woensdag is FILM EN THEATER, DIALOGEN EN MONOLOGEN.
De woensdag verloopt verder hetzelfde als de dinsdag.

DONDERDAG 12 juli: Is vrij te besteden. Een excursie naar Efese of een boottocht op de Afrodite behoren tot de mogelijkheden.

VRIJDAG 13 juli: Verloopt als woensdag. Het thema van de vrijdag is de THRILLER. Aandacht voor spanningsopbouw en elementen als suspense, ‘de tikkende klok’, het doseren van informatie.

ZATERDAG 14 juli: Is eveneens een schrijfdag. Het thema van de zaterdag is AUTOBIOGRAFISCH SCHRIJVEN. Hieronder vallen onder andere ook reisverhalen.

ZONDAG 15 juli:
Iedereen gaat individueel aan de slag. Voor iedere deelnemer is er de gelegenheid om individuele schrijfbegeleiding te krijgen en een plan uit te stippelen voor ná de cursus: hoe nu verder?
Op zondagavond is er een presentatie van The best of (facultatief) en nemen we afscheid.

MAANDAG 16 JULI:
Gaat iedereen weer naar huis of vervolgt zijn/ haar weg in schitterend en gastvrij Turkije. Het verblijf in het pension is uiteraard te verlengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emel Pension ( www.emelpension.nl) :

Nicolette komt al jaren in het dorpje Guzelcamli aan de Turkse Westkust, waar de Nederlandse Evelyn Offerman met haar man Metin Irmak al 20 jaar het prachtige Emel Pension runt. Het pension ligt op 300 meter van de kristalheldere zee, aan de voet van de heuvels van het Dilek Milli Park / Nationaal Park. In Guzelcamli is wekelijks een markt, waar je bijna geen toeristen tegenkomt.

De kamers zijn licht en zonnig, voorzien van airco, balkon en wifi. Moderne badkamer met douche/wc. Er is een paradijselijke tuin waarin je kunt schrijven, denken, luieren en lezen.
Het uitgebreide ontbijt kent geen vaste tijden, ’s avonds wordt er gegeten aan lange tafels in de tuin of op het terras. Het diner bestaat uit feestelijke Turkse gerechten met veel groenten, salades, vis en barbecues.
Kortom: Emel is een kleinschalig pension met een heel persoonlijke touch, waar veel kan en niets moet. Volgens ons bij uitstek de ideale plek om je inspiratie te laten stromen. Kijk op www.tripadvisor.nl voor reviews.
Excursies: Op de vrije dagen is het natuurlijk mogelijk excursies te maken. We kunnen bv bij genoeg belangstelling een gezamenlijke excursie onder begeleiding van een gids naar het indrukwekkende Efese organiseren, maar het is ook heel makkelijk om Efese op eigen gelegenheid te gaanbezoeken. Net als Priene, Milete en Didyma. Allemaal steden uit de Grieks – Romeinse oudheid.

 

 

 

 

 

 

 

Een tocht met de traditionele houten boot van Emel mag volgens ons niet ontbreken. Metin is de kapitein aan boord van de Afrodite. Hij zorgt voor een heerlijke lunch in een van de vele baaien van het Milli Park, waar je normaal niet kunt komen. Zwemmen, snorkelen en als je geluk hebt zie je dolfijnen met de boot meezwemmen. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk, zoals een ontspannen bezoek aan de hammam na een inspannende schrijfdag , zie de website www.emelpension.nl

Maar voor het allemaal zover is, even de volgende praktische informatie:
Kosten Cursus Creatief Schrijven: € 575,- per persoon excl. vliegticket.
Maximaal 12 deelnemers.

Inclusief :
– 5 dagen cursus creatief schrijven onder leiding van Hetty Kleinloog
– 7 nachten verblijf in Emel Pension in een ruime 2-persoonskamer, badkamer met douche, balkon, airco en wifi (voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van 15,- p.p.p.n)
– Transfer van en naar het vliegveld van Izmir. Emel Pension ligt op anderhalf uur rijden
– Ontbijt (geen vaste ontbijttijden)
– Diner (feestelijke Turkse gerechten met veel verschillende groenten. Heerlijke soepen, salades, vis en barbecues)

Exclusief :
– Ticket (boek pas een ticket als de cursus definitief doorgaat)
– Visum
– Reis- en annuleringsverzekering
– Persoonlijke uitgaven, drankjes
– Excursies
Familie, partner, kinderen en vrienden die niet aan de cursus deelnemen zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom. Voor hen gelden natuurlijk andere prijzen. Vermeld het alsjeblieft bij je aanmelding.

Aanmelden:
Bij Nicolette. Het liefst voor half februari 2018.
Mailadres Nicolette : cursus.nicolette@gmail.com of bellen kan ook 06-24552061
Misschien goed om nu al te zeggen is dat we de lijst met cursisten op volgorde van aanmelding samenstellen, dat is wel zo eerlijk, en vol is dan vol.
Na je aanmelding krijg je van Nicolette een mail om een aanbetaling van 250 euro te doen om je deelname aan de cursus definitief te maken. Als we minimaal 8 definitieve aanmeldingen hebben gaat de cursus door, kunnen de tickets door jullie worden geboekt (niet eerder !) en zal Evelyn de kamers van het pension voor ons vrijhouden. Nicolette houdt jullie op de hoogte van de voortgang.

MET ANDERE WOORDEN: AARZEL NIET, MELD JE ZO SNEL MOGELIJK AAN, VOL IS VOL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog even dit:

Tickets:
TUI, Pegasus, Corendon, SunExpress en Lufthansa vliegen allemaal op Izmir. Op www.skyscanner.nl vind je een goed overzicht van de mogelijkheden. Je vliegt rechtstreeks of met een tussenstop. Let op dat bij sommige airlines de ruimbagage er extra moet worden bijgeboekt. Nicolette kan je helpen zoeken naar het beste ticket. Boek pas een ticket als de cursus definitief doorgaat
Visum:
Voor Turkije heb je een visum nodig, www.evisa.gov.tr . Makkelijk via internet te regelen en het kost 20 dollar/ 18 euro. Je paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn.
Wij hebben er erg veel zin in en verheugen ons op een inspirerende, zonnige en succesvolle week.
Hartelijke groet van Hetty, Nicolette en Evelyn.