De schrijfvakanties in 2020 zijn bekend!

Schrijfvakanties onder de zon in 2020!

Voor het derde jaar op rij geef ik tot mijn grote plezier schrijfcursussen in het heerlijke, gastvrije Emel Pension aan de Turkse westkust:

16 – 23 september:           (Auto) biografisch schrijven, 650 euro (7 nachten)*

24 september – 2 okt:       Creatief schrijven, 690,- euro (8 nachten)*

10 – 18 okt.:                           Retraite, 690 euro (8 nachten)*

* De prijs is inclusief 5 daagse cursus, logies, ontbijt en diner, transfer van en naar de luchthaven. Op basis van een tweepersoonskamer. Toeslag tweepersoons kamer bij alleengebruik: 15 euro per nacht.
Exclusief vliegtickets.

INFORMATIE OVER DE CURSUSSEN:

(Auto) Biografisch schrijven van 16-23 september 2020.

In deze cursus schrijven de deelnemers aan verhalen uit hun eigen leven of aan dat van iemand anders, bijvoorbeeld een familielid of een historisch personage. Bij ‘biografisch schrijven’ denken we ook aan reisverhalen, blogs, columns, egodocumenten, verhalen van ervaringsdeskundigen over bijvoorbeeld moederschap of autisme, thematische verhalen over een dorp of tijdperk.
Schrijfdocenten Hetty Kleinloog en Annelies de Bruin bieden in vijf dagen inspirerende theorie en oefeningen, waardoor schrijfplezier en schrijfvaardigheid worden vergroot. Het accent ligt op de ambachtelijke kant van het schrijversvak en er is veel aandacht voor verhaaltechnische aspecten zoals opbouw, tijd, vertelperspectief, gebruik van metaforen, dialogen.
De cursus is geschikt voor alle niveaus.
Informatie en aanmeldingen: hettykleinloog@gmail.com, 06-13355695

Creatief schrijven van 24 september – 2 oktober 2020.

Houd je van schrijven maar komt het er steeds maar niet van?
Lijkt het je leuk om te schrijven, maar heb je geen idee of je het kan?
Wil je gestimuleerd worden en aan de hand van opdrachten de schrijfader laten stromen?
Of wil je misschien ontdekken welke schrijfvorm (korte verhalen, gedichten, liedteksten, brieven, theaterteksten, strips etc.) het beste bij je past?
Dan is de schrijfcursus van Hetty Kleinloog en Nicolette Steggerda echt iets voor jou.
Op vijf lesdagen worden ambachtelijke onderwerpen als: schrijven met zes zintuigen, tijd, vertelperspectief, dialogen, personageopbouw en nog veel meer behandeld.
Een inspirerende cursus voor iedereen die van taal houdt!
Informatie en aanmeldingen: Nicolette Steggerda: cursus.nicolette@gmail.com, 06-24552061

Schrijfretraite van 10 – 18 oktober 2020.

In de 5 daagse Schrijfretraite ga je in een prachtige omgeving met veel rust en privacy aan je eigen project schrijven.  ’s ochtends start je met inspirerende opdrachten, zodat je daarna verder kan werken aan je eigen boek, toneelstuk  enz. De twee cursusbegeleiders zijn aanwezig om vragen te beantwoorden of je verder te helpen als je vastzit.
Informatie en aanmeldingen: cursus.nicolette@gmail.com, 06-24552061
Docent en begeleiding: Hetty Kleinloog en Nicolette Steggerda

INFORMATIE OVER EMEL PENSION
( www.emelpension.nl) :

Nicolette en Hetty komen al jaren in het dorpje Guzelcamli aan de Turkse Westkust, waar de Nederlandse Evelyn Offerman met haar man Metin Irmak al 20 jaar het prachtige Emel Pension runt. Het pension ligt op 300 meter van de kristalheldere zee, aan de voet van de heuvels van het Dilek Milli Park / Nationaal Park. In Guzelcamli is wekelijks een markt, waar je bijna geen toeristen tegenkomt.

De kamers zijn licht en zonnig, voorzien van airco, balkon en wifi. Moderne badkamer met douche/wc. Er is een paradijselijke tuin waarin je kunt schrijven, denken, luieren en lezen.
Het uitgebreide ontbijt kent geen vaste tijden, ’s avonds wordt er gegeten aan lange tafels in de tuin of op het terras. Het diner bestaat uit feestelijke Turkse gerechten met veel groenten, salades, vis en barbecues.
Kortom: Emel is een kleinschalig pension met een heel persoonlijke touch, waar veel kan en niets moet. Volgens ons bij uitstek de ideale plek om je inspiratie te laten stromen. Kijk op www.tripadvisor.nl voor reviews.
Excursies: Op de vrije dagen is het natuurlijk mogelijk excursies te maken. We kunnen bv bij genoeg belangstelling een gezamenlijke excursie onder begeleiding van een gids naar het indrukwekkende Efese organiseren, maar het is ook heel makkelijk om Efese op eigen gelegenheid te gaan bezoeken. Net als Priene, Milete en Didyma. Allemaal steden uit de Grieks – Romeinse oudheid.
Een tocht met de traditionele houten boot van Emel mag volgens ons niet ontbreken. Metin is de kapitein aan boord van de Afrodite. Hij zorgt voor een heerlijke lunch in een van de vele baaien van het Milli Park, waar je normaal niet kunt komen. Zwemmen, snorkelen en als je geluk hebt zie je dolfijnen met de boot meezwemmen. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk, zoals een ontspannen bezoek aan de hammam na een inspannende schrijfdag , zie de website www.emelpension.nl

INFORMATIE OVER DE DOCENTEN:
Hetty Kleinloog (1958) is scenario – en toneelschrijver, tekstdichter, romanschrijver, dramadocent en regisseur. Hetty schrijft vanaf 2000 televisiedrama. Zij werkte mee aan tv-series als SpangaS (NCRV), Tita Tovenaar (AVRO), Goede tijden, slechte tijden (RTL) en Kameleon (KRO/NCRV). Daarnaast schreef ze teksten en libretto’s voor (muziek) theatervoorstellingen. In 2014 is haar jeugdroman Vuurwerk uitgebracht, in 2018 volgde haar eerste roman voor volwassenen, Volle Bloei en de novelle Een goede kerst. In 2019 kwam Volle kracht uit.
Zij is werkzaam als docent Creatief schrijven, Scenario en Poëzie aan de Schrijversacademie, Studio Selma Susanna en De Theaterkamer.

Nicolette Steggerda (1959) heeft jarenlang reisprogramma’s voor de televisie geproduceerd en neemt bij deze cursus het organisatorische gedeelte voor haar rekening, bij haar moet je je aanmelden en ze is het aanspreekpunt voor alle zaken die niet direct met de inhoud van de cursus te maken hebben. Daarbij is ze scenarioschrijver voor film en televisie. Ze heeft twee Telefilms geschreven (Wijster en Kom niet aan mijn Kinderen) en was één van de schrijvers van de series Verborgen Gebreken (Net5), Levenslied (NCRV), Meiden van de Herengracht (Net5) en Celblok H (SBS).

Annelies de Bruin (1958) is docent creatief schrijven. Zij heeft de opleiding voor docent creatief schrijven afgerond bij Scriptplus (Hogeschool van Amsterdam). Zij geeft les in creatief schrijven aan volwassenen en kinderen en schrijft korte jeugdverhalen. www.deschrijfklas.nl
In het buitenland heeft Annelies met Hetty meerdere cursussen (Auto)biografisch schrijven gegeven.