Recensie NBD

Het is kerstvakantie en de jeugd van het Spangalis College gaat zijn weg. Renée zorgt op haar manier voor Vogel, een dakloze saxofonist, Meral ligt opnieuw in het ziekenhuis, Raaf gaat met Abel en zijn ouders, én met Stichting Edelgrijs, op skivakantie, Miss Madge verdwaalt en overnacht op Thistle Field en Eman, Lef en Bodil zorgen letterlijk en figuurlijk voor vuurwerk… De hoofdrolspelers uit Spangas eisen in deze stevige uitgave, allemaal een stukje van het verhaal voor zich op – op eenzelfde wijze als in de televisieserie, met een lach en een traan. Het verhaal start met een blokje kennismaking (kort voorstellen en een foto), is filmisch en in vlotte stijl geschreven en de avonturen wisselen zich in een rap tempo af. Tussen de hoofdstukken door kijk je kort door de ogen van een van de sleutelfiguren naar het verhaal, waardoor je je als lezer nog meer persoonlijk aangesproken gaat voelen. Kloeke uitgave die zijn weg naar de (vrouwelijke) tienerlezers gemakkelijk zal vinden, want je wilt toch weten wat er nog meer gebeurt met je televisievrienden, ook al is het kerstvakantie? Vanaf ca. 10 jaar.

http://www.boekenopschool.nl/aanbod/vuurwerk-0