Lees nu de mening van echte SpangaS-fans over ‘VUURWERK’.

http://www.spangas.nl/nieuws/nieuwsBericht.php?nieuwsbericht=979

https://www.facebook.com/spangasteam/photos/a.10150207680715107.439155.368237735106/10155263135370107/

Cain, 11 jaar

——————————————————————–
Ik vond dit boek: grappig, spannend, zielig, boeiend en leuk. Omdat, de schrijver goed heeft nagedacht over de emoties. Als het even heel zielig is, is het volgende stukje meestal heel vrolijk of spannend. Boeiend ook, omdat er stukjes in zaten die ik erg herken.

De verhalen over Renée, Raaf en Abel vond ik het leukst. Die van Renée, omdat het verhaal met Vogel door het hele boek gaat. En dat vond ik juist heel leuk, want dat verhaal ging voornamelijk over vriendschap en muziek. En ik houd van muziek. En Raaf en Abel, omdat ik heel erg van skiën houd. En ik wilde ook heel graag zo snel mogelijk de piste op wanneer ik begon.

De leukste gebeurtenis in het boek vind ik dan ook de stukjes dat Renée en Vogel elkaar blijven helpen en steunen. Zo zie je steeds op een mooie manier hoe ze toch elkaar nodig hebben en missen. Wat ik minder leuk vond, was dat sommige stukjes een beetje langdradig waren en de hoofdstukken waren best lang.

Het was niet zoals ik verwachtte, omdat dit boek leuker was dan ik verwacht had. Omdat er stukjes in zaten die, zoals ik al eerder schreef, ik echt herken.

Tegen mijn vrienden zou ik zeggen dat: Het allemaal heel diverse verhalen zijn. Er staat dus waarschijnlijk ook iets in wat jij leuk zult vinden.

Het SpangaS-boek VUURWERK is… super leuk, zielig, grappig, goed, oud-en-nieuwig, kerstig, vuurwerkerig, cool en SpangaS-achtig!!!

Jasmijn, 12 jaar
—————————————————————————————————
Ik vond dit boek: grappig, zielig en mooi, omdat sommige stukjes heel grappig waren, bijvoorbeeld dat Abel en Raaf meteen al heel goed konden skiën! J Maar de stukjes van Meral waren best wel zielig! Ik vond het wel heel mooi dat Bodil, Lef, Renée en Eman een vuurpijl voor Meral en Leah afstoken en daar heel veel geld in stopten!

Het verhaal van Abel vond ik het leukst. Abel en Raaf dachten dat ze al meteen heel goed konden skiën, dat vond ik grappig! Eerst deden ze heel stoer tegen twee meiden, omdat ze goed over wilden komen. Maar uiteindelijk merkten ze dat die twee meiden eigenlijk toch niet zo leuk waren! Ik vond het ook heel leuk dat Abel en Raaf de hond in het verkeerde lichaam hadden getraind en uiteindelijk heeft de hond zelfs iemands gered! Mede dankzij Abel en Raaf!

Ik vond heel veel dingen leuk! Het feest met Bodil, de vuurpijl voor Meral, Renée die Vogel beter leerde kennen en Charley die Abby weer terug zag, maar de leukste gebeurtenis vind ik dat de hond in het verkeerde lijf getraind werd door Abel en Raaf met spelletjes en uiteindelijk een vrouw redde!

Ik vond het alleen wel jammer dat Miss Madge geen eigen persoonlijke stukje had. Iedere leerling van het SpangaliS had een stukje waarin hij/zij iets vertelde over hoe hij/zij ergens over dacht. Eigenlijk het eindstukje dat ook in de serie zit. Jammer dat Miss Madge dat niet had, omdat zij wel een verhaal had. Dit is misschien ook een tipje voor de serie?

Het boek was wel een beetje zoals ik had verwacht, want in de serie is het eigenlijk een beetje hetzelfde opgebouwd. Ik had het ook wel een beetje zo verwacht, maar ook wel een beetje dat het samen iets meer één verhaal is. Maar dit is ook heel leuk!

Ik zou tegen mijn vrienden en vriendinnen zeggen dat je het boek even snel een kwartiertje kan lezen, en het niet te moeilijk is. Je leest het gewoon even relaxed! En het is een heel erg leuk boek!

Het SpangaS-boek VUURWERK is… superleuk!

Merel, 14 jaar
—————————————————————————————————
Ik vond dit boek: grappig, makkelijk en zielig. Het waren super leuke verhalen en super mooi geschreven. Het was gewoon perfect!! Ik vond eigenlijk alle verhalen in het boek super leuk, waardoor ik niet kon kiezen. Het verhaal van Raaf en Abel vond ik super leuk om te lezen! Die van Meral vond ik heel bijzonder om te lezen. Het was heel mooi geschreven. Ik vond het heel mooie verhalen! Om het sneeuwballen heb ik zo hard gelachen! Alles was wel leuk om te lezen. Een favoriete stukje heb ik niet echt!

Ik vond het soms wel een beetje zielig voor Meral, zo in het ziekenhuis maar ze heeft de liefste vrienden en vriendinnen die haar steunen elke dag. Okee, soms iets te veel maar dat komt omdat ze er voor haar willen zijn! Dus dat maakte zulke stukjes weer heel bijzonder en mooi om te lezen.

Het boek was veel beter dan ik had verwacht. Het is echt een super leuk boek, waarbij je niet kan stoppen met lezen. Je blijft maar door lezen en stoppen wil je gewoon niet! Daarom ben ik soms laat gaan slapen, want het was zo tof om te lezen!!

Tegen mijn vrienden en vriendinnen zou ik zeggen dat ze het boek zeker moeten lezen, want het is een super mooi en grappig boek. En het zijn super leuke verhalen. Vooral omdat het over SpangaS gaat!!

Het SpangaS-boek VUURWERK is… een mega fantastisch geweldig mooi boek. Het is super!!! Echt geweldig!!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *