Schrijfworkshops, cursussen, privéles, teksten in opdracht

training_300

Ieder mens kan schrijven.

Ieder mens draagt een schat aan verhalen in zich. Ik geloof dat iedereen die verhalen op papier kan zetten, dat iedereen het schrijfambacht kan leren. Als schrijfdocent help ik cursisten met het verwerven van de ambachtelijke vaardigheden van het schrijversvak. Daarna is iedereen in staat zijn of haar eigen verhalen op papier vorm te geven. Natuurlijk gaat het ook om talent, verbeeldingskracht en doorzettingsvermogen, maar de basis ligt er, evenals het schrijfplezier, en onthoud daarbij: iedere roman begint met een eerste zin.

Ieder mens is interessant. Als schrijver leef ik me in, in bestaande of fictieve personages, en probeer ik verhalen zo ontroerend, grappig, spannend mogelijk te vertellen. Daar doe ik, behalve de lezer, ook mezelf een groot plezier mee:

“ Dialogen, strips, liedjes, speeches, kattenbelletjes, brieven… Elke keer weer vinden woorden mij als ik ze zoek. Ik weeg, proef, voel en pieker. En dan staat er een tekst die weergeeft wat ik bedoel. Het schrijfproces brengt mij elke keer weer een diep gevoel van geluk en verbazing.”

Ik geef les in creatief schrijven, en in het schrijven van theaterteksten, scenario’s, romans en korte verhalen en poëzie.
Het werken met verschillende doelgroepen is me bekend; zo heb ik onder andere les gegeven aan jongeren, ouderen, daklozen, mensen met een GGZ achtergrond, studenten van een theateropleiding, kinderen.
Ook het doel om bij mij een cursus te volgen kan verschillend zijn. Zo schrijven sommige cursisten hun levensverhaal of dat van iemand anders en anderen weer fictie, de een wil publiceren, de ander schrijft louter voor eigen plezier en weer een derde wil iets ‘van zich afschrijven’.

Ik geef schrijfworkshops in het hele land, maar ben ook ‘de reizende schrijfdocent’ , die cursussen in bijvoorbeeld Griekenland en Turkije geeft.

Teksten in opdracht.

Het is mogelijk om mij in opdracht diverse teksten te laten schrijven: speeches, verhalen, biografieën, liedjes, musicals, noem maar op. Hierbij hanteer ik een uurprijs van 65 euro per uur of een all-in prijs in overleg.

Workshops en cursussen aanvragen.

Ik kan workshops en cursussen op allerlei gebieden van het schrijven geven. Ook hierbij kunnen de doelen verschillend zijn: van een workshop tijdens een teambuilding, tot het schrijven van ego documenten voor patiëntenverenigingen, van het schrijven van een levensverhaal tot het schrijven van een musical voor groep 8 of een toneelstuk voor een toneelvereniging.
Ik geef in groepen en individueel les.
Ook hiervoor geldt een uurprijs van 65 euro uur of een all-in prijs in overleg.

Stuur gerust een mailtje voor meer informatie.
Email: hettykleinloog@gmail.com