Schrijfreizen najaar 2024

Beste oud-cursisten en andere belangstellenden,

In mei organiseren Nicolette Steggerda en ik wegens succes voor het 6e jaar op rij twee schrijfcursussen  aan de Turkse westkust in het kleinschalige sfeervolle Emel Pension.

Omdat deze voorjaar-schrijfreizen in no time vol waren, en omdat we er zo ontzettend veel plezier in hebben, besloten we komend najaar nog een schrijfcursus én een schrijfretraite aan te bieden, die eventueel ook te combineren zijn (en waarvoor je  in dat geval een aantrekkelijke korting van 100 euro krijgt).

De cursus Levensverhalen schrijven is van 29 sept – 7 oktober en de Schrijfretraite van 8 oktober – 16 oktober

Levensverhalen schrijven van 29 september – 7 oktober 2024
Over elk mens valt een boek te schrijven. Over jou, over die originele tante, over die opa die niet wilde deugen, over historische personages, over beroemde of minder beroemde wereldburgers, over het dorp waar je geboren bent.
Op vijf lesdagen concentreren we ons op de ambachtelijke kant van het schrijven, leer je je onder andere te verdiepen in het verhaal van jouw personage, een tijdlijn en een thema te bepalen en structuur aan te brengen in je verhaal. Deze cursus is geschikt voor alle niveaus.

Schrijfretraite van 8-16 oktober 2024
Heb je een idee voor een boek, een verhaal, een toneelstuk, een scenario en komt het er maar niet van? Loop je vast na het begin, zoek je structuur, of wil je feedback op het thema van het verhaal dat je wilt vertellen? Heb je behoefte aan een praatpaal als je er even niet meer uit komt? Of wil je gewoon lekker meters maken met het boek waar je mee bezig bent?
In de olijfboomgaard van het pension gaan we een week geconcentreerd en in afzondering schrijven gecombineerd met momenten van gezelligheid en ontspanning.
De docenten zijn op vijf dagen aanwezig om (individuele) feedback te geven, vragen te beantwoorden, de schrijfdag rond een thema op te starten en weer af te sluiten.
Deze cursus is ook zeer geschikt als vervolg op de week Levensverhalen van 29 sept- 7 oktober.

Mocht je belangstelling hebben, neem dan contact op met Nicolette Steggerda: cursus.nicolette@gmail.com

Aarzel niet, geef je op; het maximum aantal deelnemers per cursus is 12.

Hartelijke groet, ook namens Nicolette en Emel Pension,

Hetty