Cursus Kinderverhalen schrijven aan de Turkse Westkust in de herfstvakantie 2019

Voor alle moeder, vaders, opa’s, oma’s, juffen, meesters en andere mensen die een beetje kind gebleven zijn.

In de schrijf-vakantie-week ga je aan de slag met de basisprincipes van schrijven, zoals ritme, rijm, personages, structuur, beeldend schrijven, verhalend vertellen.
De opdrachten zijn gericht op het schrijven voor kinderen en zijn in 5 cursusdagen over leeftijdsgroepen verdeeld: peuters en kleuters, middenbouwers, bovenbouwers, 12 – 16. Op de laatste cursusdag gaat iedereen aan de slag met een leeftijdsgroep naar keuze.

Dagindeling:
8 uur: free writing in de grote olijfboomgaard (als je zin hebt, je kunt ook nog vóór het ontbijt een duik in zee nemen)
ontbijten: er zijn geen vaste ontbijttijden in Emel
9-12 uur: cursus met theorie en schrijfoefeningen in de olijfboomgaard
lunch: lunchen kan in Emel Pension of op het strand
middag: schrijven aan een schrijfopdracht en luieren
18 uur: voorlezen van eigen werk in het theepaviljoen in de tuin
19:30 uur 3-gangen diner

Over de docenten:
Hetty Kleinloog en Annelies de Bruin zijn ervaren schrijfdocenten en hebben meerdere malen nationale en internationale schrijfcursussen georganiseerd.

Praktische informatie:
wanneer: 19-27 oktober 2019
waar: Emel pension aan de Turkse westkust: www.emelpension.nl , een authentiek, niet-toeristische dorpje aan de rand van een groot nationaal park en 30 min. rijden van Kusadasi. Het pension ligt op 5 min. loopafstand van het strand en 5 min. lopen van het hoofdplein van dorpje Güzelcamli.
Prijs: 587,50 (op basis van tweepersoonskamer) inclusief cursus, logies, ontbijt, diner, transfer. Een kamer voor alleengebruik heeft een toeslag van € 15,- per dag.
Exl. vliegtickets

NB 1:
We vliegen zaterdagavond 19 oktober waarschijnlijk met de Sunexpress van 19:50. Dan komen we om 00:20 Turkse tijd in Izmir aan, waar een busje van Emel Pension op ons staat te wachten.
Je kunt ervoor kiezen om die dag een andere vlucht te nemen of een paar dagen eerder te komen. In dat geval komt er 12,50 per diner bij. Bovendien liggen de kosten voor het transfer dan hoger.

NB2:
Emel Pension is uitstekend geschikt voor families.
Natuurlijk kun je regelen dat je met partner en kinderen komt. Moeder of vader schrijft ’s ochtends, en ’s middags ga je lekker iets met het hele gezin doen.
Alles kan!

Excursies:
Twee dagen wordt er geen les gegeven en zijn de cursisten in de gelegenheid om het prachtige land te ontdekken.
Er worden diverse excursies aangeboden, zoals een dagtocht met de boot naar verlaten strandjes en kristalhelder water (dolfijnen!), een dag naar Efese of naar de hamam.

Info en aanmelding:
Hetty Kleinloog: hettykleinloog@gmail.com
Annelies de Bruin: aedebruin@live.nl

Tot ziens!

Annelies en Hetty

Meer over de docenten:

Hetty Kleinloog (Amsterdam, 24 juni 1958) is schrijver, dramadocent en regisseur.
Vanaf 1987 schrijft Hetty o.a. toneelstukken, libretto’s, liedteksten (o.a. voor Kinderen voor Kinderen), een jeugdroman, gedichten en strips (Jan, Jans en de Kinderen).
Hetty schrijft vanaf 2000 televisiedrama. Zij werkte als dialoogschrijver, storyliner en eindredacteur mee aan tv-series als ONM, Lotte, SpangaS, Malaika en Tita Tovenaar, GTST en aan diverse transmediale producties.
Bij Spangas vormde zij onderdeel van het kernteam en was zij vanaf de start in 2007 tot juli 2015 storyliner en eindredacteur.
Hetty heeft ruim twaalf jaar ervaring als schrijfdocent, onder andere bij de bibliotheek Amstelveen en als docent Scenario en Poëzie aan de Schrijversacademie.
Hetty heeft de romans Volle bloei en Een goede kerst geschreven. In oktober van dit jaar komt Volle kracht uit.
Voor meer informatie: www.kleinloog.eu

Annelies de Bruin (Weesp, 18 februari 1958) is docent creatief schrijven en leerkracht in het Montessori basisonderwijs. Zij schrijft korte jeugdverhalen. Vanaf 2012 geeft zij les in creatief schrijven aan volwassenen en kinderen, o.a. bij Huis van de Wijk Lydia. Momenteel geeft zij onder de naam de Boekenfabriek de cursus verhalen schrijven aan kinderen bij Dynamo (naschoolse activiteiten de Talententent Zuid). Zij is leerkracht op de Maas en Waal Montessorischool en geeft daar onder andere creatief schrijven aan leerlingen van 4 tot en met 12 jaar.
Voor meer informatie: www.deschrijfklas.nl