Televisie

Sinds zij in 2000 na een schrijfauditie als dialoogschrijver bij ONM werd aangenomen, is Hetty bij diverse televisieseries werkzaam geweest.  Zo heeft ze achtereenvolgens voor onder andere Lotte, Tita Tovenaar en Spangas geschreven.
Bij Spangas is ze vanaf de start in 2007 betrokken. Inmiddels wordt het 9e seizoen van deze succesvolle jeugdserie geschreven.

Spangas kernteam

Spangas kernteam

Spangas schrijversteam

Spangas schrijversteam

Dialogen

Wat betreft televisiedrama heeft Hetty dialogen geschreven voor onder andere ONM, Lotte (Talpa), Tita Tovenaar (AVRO), Malaika (RTL5) en incidenteel bij Spangas (NCRV).

Storylinen

Storylinen wordt ook wel treatmentschrijven genoemd. De verhaallijnen van een serie worden in een aantal afleveringen verteld. De storyliner bedenkt wat er in de scènes moet gebeuren om een verhaal spannend, ontroerend, grappig etc. te vertellen. De storyliner bepaalt de inhoud en de volgorde van de scènes, waar
de scènes zich afspelen, hoe lang ze zijn en welke personages erin voorkomen. Het is een combinatie van puzzelen en intuïtie, van vakkennis en gevoel.
Hetty Kleinloog heeft als storyliner gewerkt bij ONM en Lotte en doet dat inmiddels al acht seizoenen bij Spangas..

Bij SpangaS is zij in combinatie met Jetske Vulsma en Patrick Limpens de vaste storyliner.
Zij hebben beurtelings de treatments van acht seizoenen, dus ruim 1000 afleveringen geschreven en de serie wordt nog steeds vervolgd.

 

328500_2930090463970_1298513018_o

Treatments schrijven

Treatments schrijven

Eindredactie

Bij ONM heeft Hetty incidenteel eindredactie gedaan.
Bij SpangaS is zij in combinatie met Jetske Vulsma de vaste eindredacteur.

Jetske Vulsma, hoofdschrijver Anya Koek en Hetty Kleinloog (‘Firma Liegen, Vullen & Zoete Koek’)  in Marokko:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA