Schrijfvakanties in 2024

SCHRIJFVAKANTIE  2024 IN EMEL PENSION

12-20 mei: Creatief schrijven
22-30 mei: Levensverhalen schrijven
29 september – 7 oktober: Levensverhalen schrijven
8-16 oktober: Schrijfretraite

——————————————————————————————————————————————–

12-20 mei 2024: Creatief schrijven (vol):
Voor het vijfde jaar alweer organiseren schrijvers Hetty Kleinloog en Nicolette Steggerda met veel plezier een cursus Creatief Schrijven in Emel Pension aan de Turkse westkust. (www.emelpension.nl), dit keer van 12-20 mei.

Een week lang werken aan je schrijfvaardigheden in het paradijselijke Emel Pension maar ook ontspannen genieten van zon, zee en Turkije.
Op vijf lesochtenden behandelen we o.a. ambachtelijke onderwerpen als: schrijven met zes zintuigen, tijd- en tijdsverloop, vertelperspectief, dialogen en personageopbouw, en krijg je praktische schrijfopdrachten.
Een toegankelijke cursus voor iedereen die van taal houdt.
Midden in de lente, dus denk aan aangenaam warme avonden, een heerlijk heldere zee, zon en schaduwrijke schrijfplekken en een boottocht langs idyllische baaitjes en kristalhelder water.
De cursus is geschikt voor alle niveaus.
De docenten zijn: Hetty Kleinloog en Nicolette Steggerda

22-30 mei: Levensverhalen schrijven (vol):
In deze cursus schrijven de deelnemers aan verhalen uit hun eigen leven of aan dat van iemand anders, bijvoorbeeld een familielid of een historisch personage. Bij ‘levensverhaal’ denken we ook aan reisverhalen, blogs, columns, egodocumenten, verhalen van ervaringsdeskundigen over bijvoorbeeld (groot)moederschap of rouw, thematische verhalen over een dorp of tijdperk.

We bieden inspirerende theorie en oefeningen, waardoor schrijfplezier en schrijfvaardigheid worden vergroot. Het accent ligt op de ambachtelijke kant van het schrijversvak en er is veel aandacht voor verhaaltechnische aspecten zoals opbouw, tijd, vertelperspectief, gebruik van metaforen, dialogen.
In een schitterende omgeving wordt met aandacht voor ieder individu opbouwende feedback gegeven en laten wij de schrijfaderen stromen.
De cursus is geschikt voor alle niveaus.
De docenten zijn: Hetty Kleinloog en Nicolette Steggerda

29 september – 7 oktober: Levensverhalen schrijven
Zie informatie Levensverhalen schrijven 22-30 mei

8-16 oktober: Schrijfretraite
Heb je een idee om een boek, toneelstuk, liedjesprogramma of nog iets anders te schrijven en komt het er maar niet van?
Heb je behoefte aan een week geconcentreerd en in afzondering schrijven, gecombineerd met gezelligheid en momenten van ontspanning?
Wil je op gang gebracht en gestimuleerd / geënthousiasmeerd worden?
Heb je behoefte aan een praatpaal als je er even niet meer uit komt?

In het prachtige Emel pension, vlakbij het authentieke Turkse dorpje Guzelcamli, organiseren Hetty Kleinloog en Nicolette Steggerda een inspirerende schrijfweek voor iedereen die meters wil maken met het schrijven van een eigen project.
* met een ervaren schrijfdocent
* individuele aandacht
* voor mensen die een plan hebben voor een schrijfproject of daar al mee bezig zijn
De docenten zijn: Hetty Kleinloog en Nicolette Steggerda. Zij zijn op vijf dagen aanwezig om feedback te geven, vragen te beantwoorden, de schrijfdag op te starten en weer af te sluiten.

Kosten en praktische informatie voor alle cursussen:

  • 8 nachten verblijf in een ruime tweepersoonskamer met balkon en airconditioning, ontbijt (geen vaste tijden), diner (met veel groenten en salades uit eigen tuin), transfer van en naar het vliegveld van Izmir en 5 dagen cursus: 905 euro p.p..
  • Een kamer voor alleengebruik kost 22,50 euro p.p. per nacht extra.
  • Exclusief vliegtickets, reis – en annuleringsverzekering.
  • Emel Pension ligt in het dorp Guzelcamli, naast het Mili Natuurpark en 300 meter van zee, aan de Turkse Westkust. www.emelpension.nl
Mocht je belangstelling hebben, neem dan voor Creatief schrijven, Levensverhalen schrijven of Schrijfretraite contact op met Nicolette Steggerda: cursus.nicolette@gmail.com
Neem voor Liedteksten & Muziek contact op met Hetty Kleinloog: Hettykleinloog@gmail.com
Aarzel niet, geef je op; het maximum aantal deelnemers is 12.
Hartelijke groet,
Nicolette en Hetty