Logos Schrijven & Coaching

Welkom bij Logos Schrijven en coaching online
Schrijven is veel meer dan alleen het neerzetten van woorden op papier. Het is het vertellen van een verhaal, een uitlaatklep, een instrument voor introspectie, en een manier om emoties te onthullen en verwerken.

Ontdek de kracht van schrijven en kies uit een van onze online cursussen. Van het ontwikkelen van je schrijfvaardigheden tot het schrijven als therapeutisch instrument, wij bieden de geschikte cursus voor jou aan. Laat je inspireren en ontdek de impact van woorden op jouw persoonlijke ontwikkeling en creatieve expressie.

Over ons
Achter Logos Schrijven & Coaching schuilt een duo dat zich richt op het bevorderen van welzijn door middel van schrijven.
Hetty Kleinloog (1958) met meer dan 15 jaar ervaring als schrijver en schrijfdocent bij o.a. de Schrijversacademie, de Volksuniversiteit en diverse (theater)opleidingen, heeft vanuit haar rol als begeleider van talloze cursisten kunnen ervaren dat creatief schijven iets is dat iedereen kan leren. In de schrijfbegeleiding die zij geeft richt zij zich op de ambachtelijke kant van het schrijversvak en ondersteunt zij de cursisten in het vormgeven van verhalen die raken.
Naast Hetty staat Anna Kleinloog (1993), opgeleid als psycholoog en orthopedagoog, die haar expertise heeft ingezet in o.a. de ggz en de verslavingszorg, waar schrijven werd gebruikt als een vorm van behandeling. Anna’s achtergrond in zowel de klinische psychologie als de Schrijversacademie stelt haar in staat om de therapeutische aspecten van het schrijven te begrijpen en te integreren in de aanpak van Schrijfcoaching. Schrijven kan een krachtig middel zijn om emoties te uiten, trauma’s te verwerken en een nieuw perspectief op het leven te creëren.

Een keuze uit diverse online cursussen
We bieden een breed scala aan individuele en op maat gemaakte schrijfcursussen.
• Wil je vooral de ambachtelijke kant van het schrijversvak leren? Dan is ‘Schrijven als ambacht’ iets voor jou.
• Verwacht je dat hetgeen je schrijft veel emoties op zal roepen, bijvoorbeeld omdat je jouw levensverhaal of familiegeschiedenis wil schrijven? Denk dan eens aan de cursus ‘Het persoonlijk verhaal’.
• Wil je vooral graag schrijven om te verwerken of te groeien, kijk dan naar de cursus ‘Schrijftherapie en empowerment’.
Bij alle cursussen krijg je begeleiding van Hetty en Anna; soms wat meer Hetty, soms wat meer Anna. Met elkaar bepalen we wat voor jou het beste zal werken.
Neem gerust contact met ons op voor informatie. We helpen je met het uitkiezen van de cursus die bij jou past.

1. Schrijven als ambacht
Deze training is voor iedereen die van taal houdt!
Wil je graag een verhaal op papier zetten? Of ben je nieuwsgierig naar je schrijfvaardigheden en wil je ontdekken welke schrijfvorm het beste bij je past? In deze toegankelijke cursus ga je aan de slag met het ontwikkelen van je schrijfvaardigheden. Theoretische kennis wordt gecombineerd met praktische schrijfopdrachten, waarbij onderwerpen zoals personageopbouw, structuur, tijd- en tijdsverloop, vertelperspectief en dialogen behandeld worden.
Deze training is ideaal als je het plezier in schrijven wilt ontdekken en je eigen unieke schrijfstijl wilt ontwikkelen. Tijdens elke bijeenkomst worden inspirerende oefeningen geboden, en wordt jouw geschreven werk besproken. Tevens is er de mogelijkheid om naast het schrijven van verhalen te experimenteren met dialogen, monologen, gedichten, liedteksten, scenarioschrijven en/of strips.
Hoewel de nadruk voornamelijk ligt op het ambachtelijke aspect van schrijven, kan naast de begeleiding van de schrijfdocent, gesprekken met de coach van toegevoegde waarde zijn. Zij biedt ondersteuning bij verschillende vraagstukken, zoals het overwinnen van een writers block, het stellen van prioriteiten en het creëren van een schrijfplanning. Daarnaast biedt ze verdiepende gesprekken om nieuwe onderwerpen te verkennen en helpt ze je om je innerlijke saboteur uit te schakelen. Samen zullen we je schrijfvaardigheden naar een hoger niveau brengen.
Ontdek je schrijftalent en schrijf je in voor onze training ‘Schrijven als ambacht’.

2. Het persoonlijk verhaal
Bij Het persoonlijk verhaal krijg je de kans om niet alleen beter te schrijven, maar ook om diepgaande emoties te verkennen en te verwerken. Of je nu je autobiografie wilt schrijven of je familieverhaal wilt delen, we begrijpen dat schrijven soms heftige emoties kan oproepen. Naast het aanleren van ambachtelijke schrijftechnieken, bieden we daarom ook ondersteuning bij het verwerken van de emoties die het schrijven bij je oproept. Onze coach biedt ondersteuning en treedt op als klankbord. Ze kan je helpen nieuwe ideeën en inzichten te ontdekken door vragen te stellen en kan je begeleiden bij het omgaan met onder andere faalangst, onzekerheid en andere gevoelens die het schrijfproces teweeg kunnen brengen, zoals verdriet, vreugde, angst, frustratie, verwarring, nostalgie en hoop.
Ons uitgangspunt bij deze cursus is: “True stories, well told”.

3. Schrijftherapie en empowerment
Ontdek de kracht van schrijven als middel tot verwerking en persoonlijke ontwikkeling. Bij deze cursus ligt de focus op het gebruik van schrijven als therapeutisch instrument, waarbij het schrijven zelf niet het doel is, maar het middel. Logos hanteert een socratische therapievorm, waarbij de coach geen kant-en-klare adviezen geeft, maar juist vragen stelt om jouw eigen inzichten en antwoorden naar boven te laten komen. Je kunt vertrouwen op jouw ervaringskennis, als waardevolle bron bij het schrijven van teksten.

Praktische informatie:
Prijs: 10 lessen 595 euro

Voor vragen en aanmelden, schrijf naar: logos@kleinloog.eu en we nemen snel contact met je op.

Tot ziens bij Logos!
Anna en Hetty